Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klimatyczne Gry
Aletheia Forum > Dyskusja > Gry wideo
Michał
Jakie gry graliście które miały naprawdę świetny klimat i przyciągały do komputera na długie godziny? Nie chodzi mi o grywalność ale o tzw "Miodność". Jaka gra zapadła wam w pamięć z powodu Klimatu przez duże K?

Ja mogę podać następujące tytuły:

1. Seria Myth głównie dzięki świetnemu lektorowi i muzyce. Prolog

2. Crusader: No remors i No regret. Za pokazanie zimnego postindustrialnego świata z wielką dbałością o szczegóły.

3. Disciples II Grafika w tym jest naprawdę klimatyczna.

4. Starcraft za fabułę.

To na tą chwilę tyle jak se coś jeszcze przypomnę to dopisze.

Oxim
noo... ja to chyba przede wszystkim Gothic I i II. Świetny pomysł na grę, świetny klimat i świetna fabuła. Przeszedłem obie części po parę razy i mogę powiedzieć na pewno że jeszcze parę razy przejdę wink.gif Jeśli chodzi o Gothika III i Arcanium to możliwości sprzętowe mnie nie puszczają, ale niestety wiem z wiarygodnych źródeł że to nie to samo niestety...

Cóż jeśli miałbym dalej wymieniać to na pewno Star Wars: KotOR. Dużo bym dał żeby przeżyć z Tą grą drugi pierwszy raz;] ci co grali myślę że będą wiedzieli o co chodzi;)

Incubation - to moja pierwsza gra którą miałem na PC i dla mnie jest zajebista po prostu za wszystko.

No i jeszcze Fable - za poczucie humoru świat przedstawiony i grafikęwink.gif

Jak kiedyś sprawie sobie przyzwoity sprzęt to mam nadzieje że moja lista się poszerzy wink.gif
Kors
Ja od siebie na pewno dam pierwszą część Metal Gear Solid. Za całokształt fabuły, jej powiązania i braki błędów logicznych oraz za poszczególne sceny. No i za Sniper Wolf, chlip ;(.

Lunar: The Silver Star Story Complete (chyba mój ulubiony tytuł wink.gif ). Gdyby zrobili na podstawie tego anime, to każdy nie byłoby wojen fantasy-manga wink.gif Wstawki w grze są w stylu anime, a sama fabuła jest liniowa do bólu, ale przy tym jest świetna. Mimo, że od początku wiesz, kto jest głównym złym, to z każdą chwilą jego "bycia dobrym" i knucia, paszcza Ci się coraz bardziej uśmiecha. Magia.

Wiedźmin! za to że polskie. Nie, wcale nie za to, że to świetna gra i do tego bijąca wszystkie podobne produkcje klimatem młotem po głowie. Nie, absolutnie.

Jeszcze Cywilizacja (chyba IV najlepsza) i Heroes: Might and Magic za "płonące pośladki". Kto grał to wie wink.gif

PS. Słyszeliście że nadchodzi The Sims: Medieval? tongue.gif
Michał
Oczywiście, jak mogłem zapomnieć serie Legacy of Kain. Za zakręconą fabułę i głos Elder goda i reszty.

Orginal war - naprawdę oryginalna gra RTS z wyrazistymi postaciami
Żarówa
Z mojej strony:
Broken Sword- każda część. Za luźny klimat i poczucie humoru.
Gabriel Knight- za wkręcenie w fabułę tak, że nie chcesz przerywać gry.
Neverhood- Połączenie dwóch poprzednich argumentów z świetną grafiką
Final Fantasy- za zakręconą fabułę i ogrom świata, który nie nudzi tak jak w przypadku późniejszych Gothiców
Silent Hill- Mimo, że chcesz wyłączyć grę i iść spać, bo trzęsiesz się ze strachu, grasz do oporu.
Michał
Dorzucę jeszcze serie Thief - Najlepsza skradanka ever z mroczną fabułą i klimatem
Goplana313
Mass Effect 2
Co prawda niezupełnie tutaj pasuje, ale swego czasu mnie wciągnęło. Także dzięki opcjom romansowym z kosmitami o fizjonomiach cykad
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.