Witam!
Nastąpiła zmiana organizacji forum, dokonałem 2 głównych zmian:
1. Zniknęło forum "Sekcje", wszystkie informacje o działalności sekcji trafiły na nowe subforum "Spotkania klubowe", tam też można znaleźć wszystkie informacje o spotkaniach i ich tematyce.
2. Sesje PBF zostały przeniesione do 1 forum. Informacje o współużytkowaniu tego forum przez wielu graczy można znaleźć
tutaj.
W przypadku jakiś błędów z brakiem dostępu do działów, proszę o informacje na PM wraz z podaniem lokalizacji błędu braku dostępu.
Miłego postowania!
luinnar
17.02.2008, 23:50
Witam!
Doszły do mnie informacje, że przydatny jest tema,t w którym można umieścić stan swojej domowej biblioteczki. Taki temat już istnieje na forum, możecie go znaleźć tutaj:
http://www.aletheia.net/forum/index.php?showtopic=28 Zachęcam do dodawania list Waszych książek.
Jeśli ktoś dorobi się kolejnych tytułów proszę edytować swojego 1 posta.
Miłego postowania!
luinnar
25.02.2008, 23:36
Witajcie!
Znów kilka kosmetycznych zmian na forum:
1. Powstała grupa Zarząd, w której znalazły się osoby będące (zaskoczenie) w zarządzie naszego klubu. Ułatwia to sposób zarządzania subforami dotyczącymi klubu (szybciej ustawić uprawnienia na grupę osób, niż na poszczególne osoby). Grupa Zarząd moderuje forum "Klub" oraz subforum "Wydarzenia klubowe".
2. Wszyscy mogą czytać subforum "Klubowe wypady", pisać w nim mogą grupy: Klubowicze i Przyjaciele.
3. Zostały przeprowadzone porządki w grupie Przyjaciele (spowodowane poprzednim punktem).
To tyle na dziś.
Miłego postowania!
luinnar
22.03.2008, 10:14
Hoł Hoł Merry... No prawie trafiłem.
Spokoju, pogody oraz dobrego wypoczynku, smacznego jajka, kiełbasy i chrzanu (i żeby Was nie rozbolał brzuch od przejedzenia) życzę Wam ja.
To tyle

Zoltan!
luinnar
29.04.2008, 18:22
Uwaga, uwaga!
Chciałem zakomunikować, że od dnia dzisiejszego duża część różnorodnych newsów będzie pojawiać się na stronie głównej serwisu zamiast na forum. Dlatego zachęcam do odwiedzania strony głównej i subskrypcji kanału RSS (link do niego znajdziecie pod newsami na stronie głównej).
Miłego zwiedzania.
luinnar
16.06.2008, 11:11
Witajcie!
Dziś informacja o zmianie moderatora. Szpajku zrezygnował z moderowania forum Offtopic. Do czasu gdy nie znajdziemy zastępcy na to stanowisko zastąpię go ja.
Miłego postowania!
Witajcie!
Konfiguracja serwera przechodzi modernizacje. W przypadku jakiś błędów w działaniu skryptu forum proszę o kontakt.
Miłego postowania!
luinnar
17.09.2008, 21:28
Witajcie!
Właśnie dodałem subforum "
Sprzedam/kupię/zamienie". Nazwa mówi sama za siebie i chyba nie muszę tego wyjaśniać

Miłego postowania!
luinnar
29.10.2008, 18:49
Witajcie!
Od pewnego czasu serwery na których jest utrzymywana strona i forum trochę zwolniły, jednak powinno się to zmienić w najbliższym czasie. Dziś otrzymałem takiego maila:
Witamy, w najbliższych dniach (30 lub 31 października 2008) będzie miała miejsce kilkunastominutowa (maksymalnie 30 minut) przerwa w działaniu usług. Jest ona związana z unowocześnianiem sprzętu w serwerach. W ten sposób nastąpi poprawa wydajności serwerów. Przerwę postaramy się wykonać, w miarę możliwości, w godzinach porannych lub wieczornych. Za wszelkie utrudnienia serdecznie przepraszamy.
Miejmy nadzieję, że przerwa będzie krótka i serwis powróci do dawnej wydajności.
luinnar
23.12.2008, 13:40
Jak co roku pragnę życzyć Wam abyście spędzili te święta wśród Waszych bliskich w spokojnej, pogodnej atmosferze. Wypocznijcie dobrze i nie przejedźcie się za bardzo

Wszystkiego dobrego,
luinnar
PS: Dla wyznawców Wielkich Przedwiecznych
http://www.youtube.com/watch?v=1ftld7Ohojg
luinnar
11.04.2009, 16:01
Dla podtrzymania mojej tradycji składam Wam wszystkim życzenia wesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy. Smacznego jajka i dyngusa z optymalną ilością wody (jak wiemy co za dużo to nie zdrowo).
Lots of love (

),
luinnar
PS: Jak zwykle apeluję: nie przejdźcie się i nie spędźcie tego czasu przed telewizorem!
luinnar
20.05.2009, 19:32
Hello,
Dziś w nocy googlowałem o zabezpieczeniach antybotowych i udało mi się znaleźć jeden dodatek. Przerobiłem go do naszej wersji forum i teraz powinno być lepiej. Od teraz podczas rejestracji trzeba stwierdzić czy jest się botem

Trzymajcie się,
luinnar
PS: Testowałem rejestrację i wg. mnie działa dobrze, jeśli jednak ktoś będzie miał problemy proszę o kontakt.
luinnar
25.05.2009, 12:11
Witajcie,
Dziś coś o hotlinkowaniu. Jeśli ktoś nie wie o czym mówię zapraszam do przeczytania
artykułu na Wikipedii.
Jeżeli chcecie dodać jakieś zdjęcie/obrazek z innej strony to po porstu wklejcie link do niego. Drugim sposobem jest stronka
imageshack, która została do tego stworzona i pozwala na dodawanie miniaturek do postu (podaje Wam nawet wygenerowany bbcode do wklejenia na forum).
Hotlinkowanie jest wbrew zasadom tworzenia stron i ich używania. Pamiętajcie, że ta fotka leży na czyimś serwerze i jego właściciel musi płacić za transfer, który mu nabijamy naszymi odświeżeniami. Dlatego od dnia dzisiejszego wszelakie hotlinkowanie będzie karane warnem + usunięciem posta.
Pozdrawiam,
luinnar
PS: Proszę wszystkich, którzy hotlinkowali obrazki o poprawienie swoich postów.
luinnar
24.12.2009, 01:20
Jak co roku, aby tradycji stało się zadość, życzę Wam drodzy forumowicze wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
Mam nadzieję, że nie zgubiliście się w tym konsumpcyjnym wirze i macie czas aby przystanąć i rozejrzeć się wokoło.
Wszystkiego dobrego,
luinnar
luinnar
22.02.2010, 23:02
Hell-o
Zgodnie z prośbą naszego nowego "przewodnika stada"

zostało utworzone subforum
Dyskusja -> Gry wideo. W razie jakiś problemów z uprawnieniami proszę o kontakt.
Zapraszam do postowania.
luinnar
23.02.2010, 22:12
Hell-o
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami zaktualizowałem listę użytkowników w grupie klubowicze. Od dnia dzisiejszego do tej grupy będą dodawane jedynie osoby, które oficjalnie zapiszą się do klubu.
Na najbliższym spotkaniu klubowym przedyskutujemy kwestię grupy "przyjaciele".
Pozdrawiam,
luinnar
luinnar
13.03.2010, 16:00
Hello,
Dziś pojawiło się subforum "Warsztaty literackie". Jego przeznaczenie w najbliższym czasie opisze Kors, który jest jego moderatorem. Zgodnie z wytycznymi na tym subforum mogą pisać jedynie klubowicze, reszta użytkowników posiada dostęp tylko do odczytu.
Miłego weekendu,
luinnar
luinnar
16.03.2010, 18:48
Hell-o
Drobna prośba do wszystkich forumowiczy. Jeśli zauważycie jakiś problem z uprawnieniami (gdzieś nie możecie pisać, tworzyć wątków itp.) to PIERWSZE dajcie mi znać. Przy wszelakich, nawet drobnych, zmianach czasem zdarzają się pomyłki (bo zmieniam coś przez telefon i źle tapnę, bo robię coś późno w nocy, bo nie mam czasu i się śpieszę itp. itd.).
Powtarzam raz jeszcze: zanim wzniecicie poruszenie na forum, że wszystko jest źle, że atakuje nas układ i w ogóle nikt nas nie kocha spytajcie czy po prostu się nie pomyliłem.
Dzięki z góry i przepraszam za ewentualne utrudnienia spowodowane moją nieuwagą,
luinnar
Jak co roku chciałbym złożyć Wam życzenia spokojnych i rodzinnych świąt Wielkiej Nocy. W tym roku dodatkowo mam nadzieję, że Dyngus będzie polewany, a nie rzucany (jak prorokują niektórzy zwolennicy wielkiej zimy)

Tradycyjnie wspominam o tym aby te święta nie były kolejnymi dniami bieganiny, tylko czasem odpoczynku.
Trzymajcie się ciepło,
luinnar
luinnar
24.12.2010, 10:44
Jak co roku chciałem Wam życzyć spokojnych i wesołych świąt Bożego Narodzenia.
Jeśli jesteś katolikiem to niech będzie to dla Ciebie czas spędzony na przeżywaniu radości z narodzin Chrystusa. Jeśli nie wierzysz w boga to niech będzie to czas odpoczynku i rodzinnej atmosfery.
Mam nadzieję, że nie zgubiliście się w świątecznej gorączce

Wszystkiego dobrego,
luinnar
PS: Jak co roku apeluję żebyście się nie przejedli
Grojkon 2011 zbliża się wielkimi krokami

Zapraszam wszystkich do akredytacji na konwencie przez nasz system przedpłat
http://akredytacja.grojkon.com/register. To szybki i wygodny sposób rejestracji na konwencie. Dodatkowo liczę, że wstąpicie do HelpTeamu. Więcej szczegółów na temat bycia Helperem na Grojkonie 2011 znajdziecie na
http://grojkon.com/helperzy.
Do zobaczenia na Grojkonie 2011!
luinnar
22.04.2011, 22:08
Wesołe i wiosenne życzenia wielkanocne! Mamy śliczną pogodę, nie zapomnijcie wyciągnąć rodziny na świąteczny spacer. Wszystkiego dobrego i miłego odpoczynku!
Buziaki (

),
luinnar
Witam,
Niestety na naszym forum pojawił się spamer (nie bot, idio... człowiek) wysyłający emaile do wszystkich userów na forum. Jego konto zostało zablokowane na 30 dni, może to oduczy go głupiego spamu. Przepraszam za tą sytuację, dołożę wszelkich starań aby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła.
luinnar
luinnar
24.12.2011, 14:43
Podtrzymując długą tradycję składam Wam wszystkim życzenia spokojnych i wesołych świąt. Wypocznijcie dobrze w rodzinnym gronie.
Wszystkiego dobrego,
luinnar
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.