luinnar
29.10.2005, 16:14
Witajcie!!!
Jak widzicie wystartowało forum Z-Kryptu... i ja tu jestem adminem i mam zamiar rządzić twardą ręką!!! żartowałem

choć wszystkie przejawy wulgaryzmu, maksymalnego offtopu i głupoty mam zamiar tępić.
W tym wątku będę przedstawiał wszystkie nowości, aktualizacje bądź inne informacje odautorskie.
Na razie:
- dostępne są 3 skórki: IPB Default Skin, Darkness (domyślna) i Eternal Flame. Możecie je zmieniać listą wyboru na dole strony.
- dograłem kilka emotów i w większości dostosowałem ja do ciemnych kolorów strony
- rozpocząłem kilka wątków na wstęp
- możecie znaleźć jeszcze jakieś przejawy języka angielskiego, które postaram się w najbliższym czasie wytępić
cdn...
luinnar
17.11.2005, 19:23
Nowości na forum:
- przetłumaczyłem skórkę Darkness (chodzi mi o obrazki, jeśli dalej widzisz ich angielskie odpowiedniki odśwież stronę forum)
- usunąłem problem z wysyłaniem avatarów
na dziś to tyle
cdn...
luinnar
22.11.2005, 14:36
Stwierdziłem że przesadne upominanie przed ostrzeżeniami jest bezsensowne. Tak więc od wczoraj dostajecie już punkty ostrzeżeń. Można ich mieć maksymalnie 10. Poziom ostrzeżenia widzicie przy swoich postach, klikając na jego wartość liczbową otrzymujecie wiadomości kiedy i za co poziom został dodany lub odjęty.
Co do błędów ortograficznych. Wklejajcie teksty do jakiegoś programu sprawdzającego ortografie lub używajcie słowników. Proszę także o używanie polskich znaków dialektycznych, nie zapominajcie że jesteśmy na forum a nie na jakimś czacie.
Od wczoraj podpiąłem także statystki oglądalności. Zobaczymy skąd napływacie, kiedy i jak długo przebywacie na stronach Z-kryptu.
EDIT: Nie mam zamiaru Was zastraszać. Chodzi mi tylko o to żebyście przestrzegali regulaminu i nie przesadzali. Tylko tyle. Naprawdę, cieszę się z każdego postu (o ile nie jest naprawdę niepotrzebny/głupi).
Właśnie odpaliłem shoutbox (muszę jeszcze popracować nad polskim kodowaniem znaków). Znajdziecie go na samym dole forum. W prawym górnym rogu macie także link do shouta "pełno ekranowego" (mówiąc w przenośni).
Piszcie tam co chcecie, tam nic nie jest moderowane... z 1 wyjątkiem. Zabronione jest tylko używanie przekleństw.
Miłego shout'owania

EDIT: Ustawiłem kodowanie na shoucie, już polskie litery są poprawnie wyświetlane.
Dograłem kolejnego moda, na 100% go zauważyliście. Mam nadzieje, że ułatwi Wam przeglądanie forum.
Enjoy!
Dołączyłem forum do akcji

.
Jeśli ktoś potrzebuje porad dotyczących sprawdzania postów zapraszam tutaj:
http://replays.pl/?t=articles&id=poprawna_pisownia
luinnar
13.12.2005, 23:06
Powstało podforum "Kosz", przed usunięciem będę tam umieszczał posty i kasował je dopiero po 7 dniach.
Ma to dwojakie korzyści:
- będzie się z czego pośmiać
- nie będzie jakiś haseł o komunie na forum, wszystko będziecie widzieć
Miłego postowania!
luinnar
18.12.2005, 13:10
Jako iż strona WWW i forum Z-kryptu istnieją już ponad miesiąc (miesiąc i 3 dni) chciałem przedstawić pewne statystyki.
Naszą stronę dziennie odwiedza około 36 użytkowników z całej polski (50% to Śląsk), z których około 24 jest nowych. Średnio dziennie mamy 1063 odsłony.
Na forum 49 użytkowników napisało już 930 postów w 89 tematach. Najczęściej oglądacie forum Offtopic (2261 wyświetleń)
Wszystkim przeglądającym stronę życzę miłego zwiedzania i zachęcam do rejestracji na forum, natomiast forumowiczom życzę miłego postowania.
luinnar
24.12.2005, 14:00
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę forumowiczom spełnienia marzeń, zdrowego odpoczynku, wymarzonych prezentów oraz prawdziwie rodzinnego klimatu!!!
Wasz admin

PS: życzę także żeby Was nie bolały brzuchy
PPS: życzę żebyście nie musieli spędzać tych świąt przed telewizorem
PPPS: aha pod choinkę dostaliście moderatora
Założyłem nową grupę użytkowników na forum: "Klubowicze". Jest ona przeznaczona dla (jak nazwa wskazuje) członków klubu.
Co muszę zrobić żeby się do niej dostać?
1. Musisz być klubowiczem
2. Wysyłasz mi PM o treści "Chciałbym należeć do grupy Klubowicze"
3. Ja w odpowiedzi wysyłam PM z jakiś hasłem-kluczem
4. Na najbliższym spotkaniu klubu podchodzisz do admina (czyli mnie

) i podajesz swój: nick na forum, adres e-mail oraz hasło, które przesłałem w odpowiedzi
5. Konsultuje się ze skarbnikiem (ahhh ta biurokracja

) i jeśli wszystko jest ok po spotkaniu jesteś dopisany do grupy Klubowicze
Po co? Wszyscy użytkownicy w grupie "Klubowicze" mają dostęp do wewnętrznego forum klubu (i widać ich na zielono a nie na szaro).
Dodałem kolorki do listy userów:
- Klubowicze - zielony
- Z-krypt - niebieski
- Użytkownicy - szary
Miłego postowania!!!
Taaak. Postanowiłem zrobić małą zmianę klorystyczną mianowicie:
- Klubowicze - niebieski
- Z-krypt - niebieski
- Użytkownicy - szary
Małe userowe porządki.
Skasowałem 9 userów, którzy nie byli na forum i nie napisali żadnego postu przez 2 miesiące:
CODE
al-malik
arashi-su
Dziubas
Elnar
IcaR
Klauth
Marcus_rogue
Nightmaster
Póhateg
Mamy obecnie 59 użytkowników.
luinnar
12.03.2006, 12:20
Grupa "Z-krypt" została przemianowana na "Rekacja Fantazynu" ponieważ dostałem info, że budziło to pewne wątpliwości w klubie.
luinnar
14.03.2006, 22:06
Jak mówiłem tak zrobiłem. Pewnie zapomnieliście ale dziś upływa termin wyłonienia pierwszego aktywnego usera. Miałem bardzo duży problem z wyborem tej osoby... Na czele stanęło 2 użytkowników. Długo rozważałem, który z nich bardziej zasługuje na to wyróżnienie... Doszedłem do wniosku że obaj. Aktywnymi userami zostali (fanfary!!!) Kors i Szpajku. Gratulacje.
Przy okazji dodaję nową zasadę. Tak żeby nie było, że nagradzam tylko swoich. Następnym razem moderatorzy nie będą brani pod uwagę.
Koniec pierwszej edycji. Właśnie zaczęła się druga.
luinnar
14.03.2006, 22:32
Pominąłem 1 osobę, zagubiła mi się kartka z jej statystyką. Skrzywdziłbym ją ponieważ była równie aktywna co wymienieni wyżej użytkownicy. Nekusna przepraszam.
Następnym razem tylko 1 user

(łatwo mi się teraz mówi)
luinnar
14.03.2006, 22:40
EDIT2: Szpajku zrzekł się statusu. Dostałem od niego takie wyjaśnienie:
QUOTE(Szpajku)
Niniejszym zrzekam się tytułu „Aktywnego użytkownika”, ponieważ, jak pewnie wiele osób zdążyło już zauważyć, w ciągu ostatnich tygodni byłem autorem licznych obraźliwych i zaczepnych postów pod adresem Leszka. Prowokowałem kłótnie i zatruwałem atmosferę forum osobistymi animozjami zamiast zwrócić się do Leszka i w prywatnej rozmowie (tak jak odbyło się to w ostatnią sobotę) postarać się wyjaśnić wszystko co, że tak powiem, „leżało mi na wątrobie”. Przyznaję, że jest mi z tego powodu wstyd i chciałbym oficjalnie wszystkich przeprosić za swoje zachowanie. Pozdrawiam
Ja osobiście bardzo doceniam takie kroki. Zgodnie z prośbą usuwam status.
luinnar
16.03.2006, 19:56
Dodałem nowy punkt w regulaminie (I 15) traktujący o sygnaturach ponieważ widzę, że niekoniecznie mogę liczyć na zdrowy rozsądek niektórych użytkowników forum.
luinnar
17.05.2006, 23:05
Aktywny User wybrany! Wprawdzie po 2 miesiącach ale jest! Znów miałem trochę problemów, bo trudna to sztuka, musiałem patrzyć na wszystko i analizować dwie postacie. Jednak udało się!
Któż nim jest? (fanfary) Aktywnym Userem ogłoszony został Dragoth!!!
luinnar
10.07.2006, 16:13
Małe porządki. Usunąłem nieużywane konta:
CODE
Amron
Azmadan
digitalice
Rakka
WOLVERINE_0
luinnar
14.07.2006, 11:48
Forum Fantazynu znikła z naszego forum. Redaktor naczelny zdecydował, że Fantazyn będzie miał swoje własne forum w serwisie fora.pl. Pomysł ten nie jest przeze mnie popierany jednak "ja tu tylko sprzątam" i przychylam się do tej decyzji.
Klikając link do "Oficjalne forum Fantazynu" zostaniecie automatycznie przekierowani do nowego forum.
luinnar
25.08.2006, 07:20
Z powodu nasilającego się ataku botów zmodyfikowałem kilka ustawień zabezpieczeń na forum. Dlatego między innymi nie będzie można teraz zalogować się na 2 przeglądarkach itp.
Ponadto użytkownicy zarejestrowani pomiędzy 01.08.2006 a 25.08.2006 zostali dodani do grupy "Blokada". Mogą używać tylko mechanizmu PM aby powiadomić mnie, że nie są botami. Użytkownicy Ci dostali informacje jak odblokować swoje konto.
Zastanawiam się także czy nie wprowadzić takiego zabiegu na stałe, albo choć na jakiś czas. Jeszcze to przemyślę.
Zmieniłem także ustawienie warnów, ponieważ słyszałem że nikt się nimi nie przejmuje. Teraz maksymalna ilość ostrzeżeń to 5.
Miłego postowania!
luinnar
12.10.2006, 19:16
Witajcie u mnie w domu!!!

Forum i strona zostały przeniesione na moje konto www. Dzięki temu mam pełen dostęp do plików, co pozwala mi lepiej kontrolować działanie i łatwiej modyfikować skrypty abyśmy nie byli męczeni przez boty i inne przeszkadzające w postowaniu sprawy.
Co zmieniłem:
- wszystkie opcje konfiguracyjne zostały zestawione z nowym serwerem
- zbanowane konta spambotów zostały usunięte
- podniosłem skomplikowanie algorytmu generującego obrazek z kodem podczas rejestracji (jeśli mimo to spamboty będą się przebijać, uruchomię trójstopniową aktywację konta)
UWAGA: Mogą wystąpić przejściowe problemy z wgrywaniem avatarów! Dlatego proszę na razie nie zmieniać tych obrazków ponieważ mogą one zostać utracone!!! Postaram się wyeliminować ten problem jak najszybciej.
Życzę miłego postowania!
EDIT: Dostałem trochę wcześniejszą wersję plików dlatego jeśli ktoś zmieniał avatar to może być stary! Za niedługo wgram najaktualniejsza wersje avatarów. Na razie nie próbujcie ich zmieniać!
luinnar
16.10.2006, 15:21
Hej!
Upload avatarów został naprawiony. Teraz możecie spokojnie zmieniać te obrazki.
Dostałem informacje o błędach podczas wysyłania PM. Muszę dogłębnie przeanalizować tą sprawę. Gdy rozwiążę ten problem oczywiście powiadomię Was.
Miłego postowania!
luinnar
18.10.2006, 17:38
Witajcie!
Udało mi się naprawić wysyłanie PM, teraz wszystko powinno być OK. Jeśli jednak dalej pojawiałyby się jakieś błędy, proszę o informowanie mnie o tym.
Miłego postowania!
luinnar
21.10.2006, 10:04
Już dawno nie wybierałem aktywnego usera. Dlatego postanowiłem, że zrobię sobie mały rozejm podczas walki z nowym serwerem (na razie ja wygrywam, jednak jest jeszcze kilka punktów, które musze zdobyć) i wytypuje takiego forumowicza.
Przeglądałem posty z okresu 1 wrzesień 2006 - 21 październik 2006. W tym okresie na prowadzenie wysunęło się 3 użytkowników. Odrzuciłem moderatorów i w dalszym ciągu pozostało mi dwóch aktywnych oraz wielki problem...
Ostatecznie na aktywnego usera postanowiłem wybrać TARATATATATA (fanfary) Nemezis. Gratuluje laureatce.
3 edycja konkursu zakończona, właśnie rozpoczęła się 4. Zapraszam wszystkich do postowania.
luinnar
18.11.2006, 19:12
Witam!
Dziś otrzymałem taką wiadomość:
QUOTE(xon.pl)
Dzisiaj nad ranem została usunięta przyczyna awarii, które miały miejsce w tym tygodniu, głównie w nocy, a w ciągu ostatnich 2 dni także w dzień. Po wykonaniu przez serwerownię testu sprzętu, okazało się, że przyczyną był wadliwy RAM. Jednocześnie pragniemy poinformować, że za ostatnie awarie zostanie przedłużana ważność wszystkich kont (na host1) o tydzień.
Dlatego postanowiłem dać im jeszcze jedną szansę. Jednak jeśli takie zdarzenia będą dalej występować czeka nas znów przeprowadzka ponieważ nikt nie będzie tolerował takiej jakości świadczonych usług.
Miłego postowania!
luinnar
22.11.2006, 10:35
Witajcie!
Wgrałem kilka poprawek zwiększających bezpieczeństwo skryptu. Jeśli wystąpią jakieś problemy poroszę o kontakt.
Miłego postowania
Witajcie!
Ze względu na dużą ilość ogłoszeń typu: "MG szuka graczy" otworzyłem nowe forum: Gry Fabularne->
Ogłoszenia.
Zasady pisania na nowym forum znajdziecie
tutaj.
Miłego postowania!
Witajcie!
Z forum znikła grupa "Redakcja Fantazynu" ponieważ fora redakcyjne zostały przeniesione na ich własne forum. Członkowie tej grupy zostali odpowiedni przeniesieni do grup: Użytkownicy i Klubowicze.
Miłego postowania!
luinnar
23.12.2006, 23:44
Witajcie!
Życzę Wam wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
Mam nadzieję, że nie spędzicie ich na pochłanianiu pokarmów i leżeniu brzuchem do góry, przed telewizorem częstującym nas kolejną dawką "niezwykle inteligentnych" filmów i programów.
Niech te święta nie będą tylko kolejnym dniem wolnym!
Witam!
Dziś powstało nowe forum dotyczące Dyskusyjnego Klubu Książki. Znajdziecie jest
tutaj, natomiast zasady na nim panujące są
tu.
Korzystając z okazji chciałem życzyć wszystkim panią pogody ducha i szczęścia każdego dnia.
Miłego postowania,
luinnar
luinnar
11.03.2007, 23:36
Nastąpiło małe sprzątanie w grupie klubowiczów. Usunąłem ludzi, którzy nie pojawili się na spotkaniach od bardzo dawna.
Lista usuniętych z grupy klubowicze:
CODE
Furia
Hauer
Knight NI
Nekusna
Nenar vel Nim
Plushy
Saarl
shivcia
Solo
Valten
VIPER
Jeżeli pomyliłem się, bądź ktoś nie zgada się z moją decyzją proszę o kontakt w postaci PM.
luinnar
25.03.2007, 19:45
Wiosenne porządki. Usunąłem konta użytkowników którzy przez ponad 2 miesiące nie napisali ani jednego postu (regulamin punkt 1 podpunkt 7). Oto ich lista:
CODE
al-malik
daberffa
DAnte
Forren
Josashi
Loriel
Michał Próchniak
Pharum Mizzrim
ping
pohateg
Samael
Tobius
ValldesZDT
Obecna ilość użytkowników: 79
Witam!
Dziś powstało nowe subforum:
Bractwo Amatorów RPG-owych Dyskusji. Jego zasady znajdziecie
tutaj, natomiast regulamin BARD
tu. Dodatkowo powstała nowa grupa BARD, która może pisać w nowym subforum (inni użytkownicy forum mogą jedynie przeglądać posty). Grupa ta oznaczona jest kolorem
zielonym.
Usunąłem także status aktywnego usera. Kolejną osobę wybiorę w najbliższym czasie.
Korzystając z okazji chciałbym życzyć wszystkim wesołych, spokojnych i spędzonych w rodzinnej atmosferze Świąt Wielkiej Nocy.
pozdrawiam,
luinnar
luinnar
27.06.2007, 17:22
World is changing... Forum także się zmienia, tym razem o 180*.
Powstała zupełnie nowa struktura, mam nadzieje że bardziej przejrzysta i intuicyjna. Dla ułatwienia opiszę główne działy:
Ogólne - tutaj jak zwykle Wasze opinie o forum i stronie
Klub - nowy dział, wszystko co dotyczy klubu: informacje o spotkaniach, zapowiedzi tematów dyskusji itp.
Informacje i wydarzenia - tutaj zgromadziłem wszystkie fora z newsami i zapowiedziami wszelakich wydarzeń
Dyskusja - tu znalazły się wszystkie dyskusyjne fora
Jednocześnie przy zmianie struktury pojawiły się podfora "Archiwum", w których znalazły się nieużywane tematy z postami sprzed daty 01.01.2007 (muszę jeszcze je przejrzeć i wyłowić ciekawe tematy, które można kontynuować).
Grupy użytkowników pozostały bez zmian.
Miłego postowania!
PS: Jakbyście zauważyli jakieś błędy w prawach dostępu (nie możesz pisać na jakimś forum a powinieneś móc itp.) proszę o PM z informacją co jest "nie tak".
PS2: Muszę przenieść pewne tematy (7szt. na razie są ukryte) do odpowiednich, nowych działów.
luinnar
27.06.2007, 22:00
Kolejne zmiany. Tym razem zamieszałem w moderatorach, teraz wszystkie działy są rozpieszczane przez modów (admin ma mniej pracy i może zająć się bardziej technicznymi sprawami

):
Ogólne - brak moda bo ja nim jestem ;]
Klub - moderatorami są oczywiście Nemezis i Iluvatarek
Informacje i wydarzenia - tym działem opiekuje się Kors
Dyskusja - ten wielki dział wziął na swoje barki Szpajku
Z góry dziękuję wszystkim moderatorom za pomoc. Jednocześnie proszę użytkowników o rozważne pisanie, tak abyśmy mieli jak najmniej pracy.
Miłego postowania!
Helloł helloł!

Jako że złapał mnie dziś dobry humor postanowiłem wprowadzić parę zmian w shoutboxie.
Po pierwsze: usunąłem wszystkie wpisy. Autousuwanie następuje po 7 dniach.
Po drugie: na macie zupełnie nowy zestaw kolorków. Wydaje mi się że są one przyjaźniejsze dla oka.
Miłego postowania!
Witajcie!
Została wprowadzona mała zmiana (o, której wspominałem na spotkaniu klubowym). Grupa BARD została usunięta, wszyscy forumowicze z tym statusem zostali przeniesieni do grupy Klubowicze.
Powód usunięcia BARD-a jest bardzo prosty. Na początku miała to być elitarna jednostka w klubie, jednak teraz stała się kluczową częścią spotkań i taki podział nie ma sensu.
Miłego postowania!
luinnar
20.08.2007, 10:56
Witajcie!
Jako że panuje świetny po-chatkonowy humor postanowiłem ogłosić
KONKURS.
Zapraszam do udziału,
luinnar (Twój admin

)
Witajcie!
Udało mi się znaleźć chwilę czasu i zrobiłem pewne rzeczy:
1. Z inicjatywy forumowiczy powstało nowe subforum "Film" w dziale "Dyskusja".
2. Dodałem topic
Nasze zdjęcia, w którym będą umieszczane linki do klubowych galerii
Miłego postowania!
luinnar
12.09.2007, 22:57
Witam!
Zupełnie zapomniałem o zoltanowym konkursie na emotke.
Wygrał oczywiście Fons Lacrimarum. W najbliższym czasie dodam emote zoltana.
Nagroda... Tutaj miałem problem, jednak go rozwiązałem. Nagrody są dwie:
1. Nowy zoltanowy kolorek dla Fonsa

2. Możliwość zmiany tytułu na forum
Miłego postowania!
EDIT: Emota dodana
luinnar
30.09.2007, 23:00
Chciałem poinformować że forum osiągnęło piękną liczbę zarejestrowanych userów. Jaka to liczba?
100Mam nadzieje, że będzie wzrastać (bo jak wezmę się do jesiennych porządków to może nam spaść

).
Miłego postowania!
Witajcie na aletheia.net!
Właśnie zakończyłem przenoszenie forum na nową, docelową domenę.
Jeśli zauważycie jakieś błędy powiadomcie mnie o tym.
Miłego postowania.
luinnar
27.10.2007, 18:01
Witam!
W klubie pojawiły się sekcje tematyczne dlatego na forum nastąpiła mała zmiana. Teraz każda sekcja będzie miała swoje subforum. Znajdziecie tam harmonogram i relacje ze spotkań poszczególnej sekcji.
Obecnie nie są dodane wszystkie sekcje. Będę tworzył je tuż po pierwszym spotkaniu grupy.
Dodatkowo pracuję nad tym aby informacje o najbliższych tematach pojawiały się na stronie głównej.
Miłego postowania!
luinnar
14.11.2007, 01:26
Witam!
Po okresie testowania na forum pojawiła się nowa funkcjonalność tzw. PBF (play by forum). Jest to pewna forma erpegowania przez internet.
Kilka uwag technicznych. Forum PBF jest dla większości osób tylko do odczytu. Pisać w nim mogą tylko uczestnicy danej sesji. Jeśli ktoś ma pomysł na sesje pbf i zbierze kilka osób do gry to proszę o kontakt na PM.
Miłego postowania
luinnar
16.12.2007, 01:00
Witajcie!
Właśnie wgrałem najnowszą wersje shoutbox-a. Wyczyściłem go i teraz macie nowy, świeżutki shout.
Miłego pisania!
PS: Jak zauważycie jakieś błędy to dajcie mi znać.
luinnar
24.12.2007, 00:20
Jak co roku życzę Wam wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
To także stało się tradycją, że życzę Wam aby te święta nie były tylko gonitwą za prezentami, batalią w kuchni i trzema dniami wielkiego jedzenia.
Dołączam się także do
życzeń Iluvatarka.
Trzymajcie się ciepło,
luinnar
luinnar
29.12.2007, 19:51
Witam!
Na forum pojawiła się nowa grupa: Przyjaciele (oczywiście chodzi o przyjaciół klubu). Ich kolor to zielony.
Miłego postowania.
luinnar
31.12.2007, 12:34
Kończy się 2007 rok, czas na małe podsumowanie.
W tym roku:
- na forum zarejestrowało się 38 osób
- założyliśmy 130 nowych tematów (najwięcej 26 w grudniu)
- napisaliśmy 1323 postów (najwięcej 220 w grudniu)
- ilość odsłon tematów to 35170 (najczęściej czytamy forum Klub, potem Sekcje)
Od powstania forum:
- zarejestrowało się 110 osób
- napisaliśmy 4703 postów w 339 tematach
Forum działa od 29.10.2005 czyli nasza społeczność ma już 2 latka.
Dziękuję Wam za czas poświęcony na postowaniu, mam nadzieje, że w przyszłym roku będzie jeszcze więcej postów (bo w tym jest dosyć przeciętnie

).
Na nowy rok życzę Wam powodzenia w dążeniu do celu, samych słonecznych dni i "wszystkiego fantastycznego".
Trzymajcie się ciepło,
luinnar
luinnar
29.01.2008, 17:38
Witajcie!
Dziś wprowadziłem drobne zmiany związane ze skórkami forum. Dzięki tym modyfikacją forum powinno ładować się szybciej. Jeśli będą występować jakieś błędy (związane np. z kodowaniem znaków - czyli widzicie krzaki zamiast polskich literek) to dajcie mi znać.
Miłego postowania!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.