Ta wiadomość jest przeznaczona głównie dla wszystkich członków mojej sekcji, a więc dla Diniozosa, Garfielda, Igora, Kamila, Michała, Oxima, Ozza, Rafała oraz Shakala. Jeśli o kimś zapomniałem proszę się przypomnieć, ta lista zmieniała się kilka razy.
Kto był na ostatnim spotkaniu to wie - kto nie, niech czyta. Prowadziłem 9 września prelekcję o Historii Postaci - relacja będzie do końca tego tygodnia. Każdy z mojej sekcji ma napisać dwie historie postaci osób, które są ze sobą w jakimś stopniu powiązane. Przyjaciele, kochankowie, wrogowie czy też jedynie kumple od interesów - wasz wybór. Termin jest ustalony na 27 września [jeśli ktoś się nie wyrobi to może przynieść wtedy tylko jedną historię, a następną za tydzień]. Dobrze by było skorzystać z informacji wyciągniętych z prelekcji, dlatego postaram się szybko umieścić relację, dla nieobecnych. Historia powinna być napisana pod świat fantasy (z tego co się orientuję, nie ma nikogo w sekcji RPG, kto interesuje się jedynie sf) oraz powinno się unikać istot występujących w jednym tylko świecie (galaretowaty sześcian, skaveni itp.).
Cel? Jeśli to się uda, będzie można zrobić galerię ciekawych NPC na stronie klubu. Jeden przykład. Drugi: jeśli ktoś będzie chciał poprowadzić sesję na jakimś konwencie, może skorzystać z gotowych historii postaci. Trzeci: Może sami skorzystacie z tych historii, przy graniu =) Jeszcze kilka by się dało wymienić.
Wracając do tematów omawianych kiedyś - PBF. Mówiłem o tym, chyba każdy słyszał. Niektórzy grali, niektórzy powinni, inni nie mają jak. Niektórzy mają o tym jakieś zdanie - inni nie. Tych, którzy wiedzą czym jest Play By Forum i mają bardziej rozbudowaną opinię niż "Fajne\Badziew" prosiłbym o opinię na ten temat do 16 września. 5-10 zdań wystarczy zupełnie.
Jeśli udało wam się przebrnąć - gratulację. Teraz terminarz na najbliższe spotkania:
16.08.2008r. - miejsce na waszą reklamę =)
23.08.2008r. - LARP w wykonaniu Kamila.
30.08.2008r. - Ciekawe miejsca, czyli jak stworzyć niezapomniane miejsce na sesji. Kors.
Po edycji (po poście Lechaltheriola):
16.08.2008r. - Ciekawe miejsca, czyli jak stworzyć niezapomniane miejsce na sesji. Kors. (Jeśli się wyrobię)
23.08.2008r. - LARP w wykonaniu Kamila.
30.08.2008r. - miejsce na waszą reklamę =)