Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: WoD'owy LARP
Aletheia Forum > Informacje i wydarzenia > Tajemnice jakich nie znamy > Archiwum
Gotrri
Jak za pewnie już niektórym członkom Z-Kryptu wiadomo to ma zostać miedzy świętami zorganizowany LARP jako jeden z organizatorów proszę o zgłaszanie tutaj swojego udziału. Jest to potrzebne bo musimy wiedzieć ile postaci przygotować. Tutaj tez będę zamieszczał więcej info o LARPie.

Pozdro
Gotrri
OZZ
mówisz masz mnie możesz liczyc (najchętniej jako gangrela ale bedąc ventru też się nie obrażęwink.gif
luinnar
Można więcej danych? Gdzie? Kiedy? (bardziej szczegółowo). Jeśli wszystko będzie okej to je taż chętnie wystąpię. Co do postaci to mógłbym zagrać magiem (jeśli mówimy o całym WoD'zie tzn.: wampir, wilkołak, mag) a jak nie to "wyakcelerowanym" i "widzącym" wampirkiem. smile.gif
Plushy
ja poprosze malka albo thinblooda
Nenar vel Nim
Ja poprosze malka z wyimaginowanym przycialem Bambo (który się odrodzi po tym jak go zabił Patryk . . . biedny Bambo, a tak go lubiłam)
Szpajku
A ja wezmę co będzie. Urok takich LARPów polega na graniu nie tym co ci się podoba, a tym co dostaniesz. W Legendzie losowaliśmy i było spoko. Prosiłbym tylko o jakąś taką zakręconą postać z ciekawym charakterem i historią smile.gif
Altheriol
Moi drodzy. Noc z 29 na 30 grudnia, czyli z czwartku na piątek. Zaczynamy pewnie gdzieś tak koło 18, kończymy... a bo ja wiem... ile sobie chcemy. Ponoć mam grać jakiegoś orga, ale nie mogę znaleźć w podręczniku charatkerystyki tej bestii wink.gif
Gotrri
Hmm w sobote powinien ma waszym spotkaniu byc koles ktory jest wspolodpowiedzialny za organizacje larpa. Ale dla tych co nie wiedza to pisze ze prawdopodobnie bedzie to 29-30 grudzien a miejsce to bedzie wasza Krypta. Postacie bedzie mozna wybrac sposrod przygotowanych przez nas.
Plushy
no i jak oceniacie larpa? jeśli o mnie chodzi za dużo ludzi-za mało czasu. Nie mogłem skontaktować sie ze stosunkowo dużo ilością postaci bo sobie urządzały pogawędki ooc. No i także należy wspomnieć że niektózy nie przemyśleli postaci przed grą co sie okazało tragiczne później, inny natomiast korzystali z wiedzy podręcznikowej której ich postać nie powinna mieć. Aha no i mój protektor mnie pięknie sprzedał radnemu mówiąc o diablerii.

Ale tak ogólnie to myśle że zabawa byłą fajna i gdyby ludzie bardziej wczuli sie w postacie zrealizowałbym moje cele (z których głównym okazało się odnalezienie protektora). Następnym razem proponuje troche ludzi poinformować na temat tego kim są i co robią.
Nenar vel Nim
Mi się podobał. Wystarczyła mi rozmowa z 7 osobami, a raczej styknięcie się z ich DNA, co mi się udało tongue.gif po za tym przeżyłam.
Po za tym hmmm . . . czas był wystarczający gdyby gra była całonocna na pewno by się po pewnym czasie zaczęła dłużyć, a i wiekszość osób by przykładało mniej uwagi do LARPa
Gotrri
QUOTE(Plushy @ 30 12 2005, 09:28)
gdyby ludzie bardziej wczuli sie w postacie zrealizowałbym moje cele (..). Następnym razem proponuje troche ludzi poinformować na temat tego kim są i co robią.
*

z mojej perspektywy wygladalo to troche inaczej, wg mnie ludzie dobrze sie wczuli w swoje role, nawet ci co ne mieli wczesniej z WoDem do czynienia. A co do niemoznosci zrealizowania swoich celow to wez pod uwage ze wiekszosc wampirow traktuje thinbloody jak bydlo i nawet tuzin podrecznikow o nich nie zmnieni spojrzenia ogoly graczy na nich....
Fons Lacrimarum
No nie zapominajmy o jednym z najlepszych kwiatków (jeśli nie najlepszym) jakie w życiu słyszałem biggrin.gif - odnośnie nowego radnego Ventrue biggrin.gif
luinnar
Pozwolę sobie go przytoczyć (mam nadzieję że w wersji w miarę nie zmienionej)
QUOTE(Szeryf)
(...) klanowi Venture udało się wprowadzić członka do rady
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Dla mnie larp był udany, odprawiłem (przy wspaniałej pomocy mojej towarzyszki z klanu Tremere) MROCZNY rytuał (obniżający pokolenie) i przeżyłem smile.gif ... aha jeszcze ujawniłem istnienie plugawego assamity biggrin.gif

EDIT: poprawiłem
Fons Lacrimarum
Chyba "wprowadzić członka" czyż nie?

Tego jestem pewien biggrin.gif ateraz opowiadajcie to swoim dzieciom i wnukom i prawnukom, aby ta historia przetrwała wieki, a jak sie wam uda zostać Prawdziwymi Mrocznymi i Złymi Wampirami to nie mówcie pra-pra-wnukom bo złamiecie maskarade :-E
Szpajku
Tak, tak. Szeryf wprowadził do Rady członka... laugh.gif

Tak czy inaczej LARP był fajnie zorganizowany. Ja, Dai i Przemek jesteśmy zadowoleni smile.gif Pozbyłem się Primogena, zdobyłem władzę, nice nice. No a Dziubas zdobył swoje Elizjum smile.gif
A co do grających to moim zdaniem wszyscy bardzo fajnie grali i starali się.

Czekamy na kolejne LARPy!
Gotrri
hehe milo mi i mojemu wspolprowadzacemu zapewne tez. dzieki ludzie ze przyszliscie, tez odbieram tego larpa bardzo pozytywnie. dzieki za dobra zabawe. to woda na nasz młyn, zrobimy jeszcze jakiegos larpa w przyszlosci, nie ma sie co bac.
Hauer
Świetnie było, szczególnie, że to mój pierwszy LARP smile.gif

Może nie udało się osiągnąć głównego celu(zatłuc Ventrue) ale został wygnany z Elisium co również było dobre. No i Brujah dostali domenę z Gangrelami tongue.gif
VIPER
tak to jest ja sie pare słówek wyślizga , nie dobijajcie mnie tym "członkiem" smile.gif
OZZ
Mnie też bardzo podobał się larp szkoda tylko że zginąłem bo znalazłem się w nieodpowiednim miejscu i w Złym czasie ale to tylko szczegół bardzo fajnie zdobywał mi się informacje od niektórych "członków" wink.gif no i stałem się alibi assamity szkoda że tak szybko zginął zanim zdążyłem zlecić mu zabicie primogena vantru szkoda że się nie udało ale zobaczymy co będzie na następnym larpie mam nadzieje że uda mi się przeżyć
Altheriol
Zrobi ktoś fotorelkę na główną stronę? Zdjęcia są fajne, a mnie nie było to nie wiem co pisać...
Dragon
Jeśli chodzi o zdemaskowanie przez ciebie "Plugawego Assamity", to racz od teraz baczną uwagę na cienie wokół siebie zwracać, mój drogi Tremere. ph34r.gif

Ale jeśli chodzi o larpa, to rzeczywiście zabawa przednia, i wręcz niemoge się doczekać ... krwistej kontynuacji.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.